leden 2020

Začátek Nového roku 2020 jsme v Domovince zahájili Tříkrálovým průvodem. Navštívili jsme seniory v Domově sv. Zdislavy a připravili jsme s klienty koledy a vyprávění k této tradici. Protože Vánoce stále byly pro klienty žhavým tématem, navštívili jsme v Hlučíně muzeum s výstavou pod názvem Vánoce v měšťanské rodině. Viděli jsme krásné hračky. Dozvěděli jsme se, že první hrací kostky byly vyrobeny z kostí a odtud název kostka a mnoho dalších zajímavých věcí.

Mimo běžných denních aktivit, trénování paměti, muzikoterapie, vaření, pečení a nakupování, jsme ve skupinkách pokračovali v tématu poznej člověka. Klienti si vyrobili model mozku, na kterém si procvičili jemnou motoriku.

V tomto měsíci jsme úspěšně s dětmi mateřské školy Heydukova v Opavě zakončili projekt "Srdce s láskou darované." Děti této MŠ nám předali poslední klíč k pokladu, dostali jsme od nich vyrobené sladké dárky a velký dort ve tvaru srdce. Zahráli jsme si společně soutěže, zazpívali hymnu tohoto projektu a zatancovali si. Na závěr klienti dětem předali medaile ve tvaru srdce, které pro ně vyrobili.